Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Αποκαθίσταται η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής, λέει ο ΕΔΣΝΑ
Πλήρως θα έχει αποκατασταθεί αύριο Πέμπτη 21 Ιουνίου η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής, σύμφωνα με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

«Έχοντας ως αποκλειστικό κριτήριο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων καθώς και την αποτελεσματική αποκατάσταση της ρηγμάτωσης, ο ΕΔΣΝΑ έδρασε συστηματικά και αδιάλειπτα ώστε να λυθεί το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ Φυλής που προκλήθηκε στις 9 και 10 Ιουνίου και επιδεινώθηκε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης», αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Σημειώνει, δε, ότι «από την πρώτη στιγμή του συμβάντος υπήρξαν συντονισμένες ενέργειες Διοίκησης, εργαζομένων και εξωτερικών συνεργατών του ΕΔΣΝΑ ενώ ελήφθησαν έκτακτα μέτρα για την αποκατάσταση της ρηγμάτωσης στον χώρο, με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ».

«Η Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ ευχαριστεί τους πολίτες και τους Δήμους για την κατανόηση και τη συνεργασία που έδειξαν όσο διήρκεσε η κρίση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ.

Υπενθυμίζεται ότι από εχθές το μεσημέρι η κατάσταση με τους τόνους σκουπιδιών άρχισε να ομαλοποιείται και η πρωτεύουσα να αποσυμπιέζεται από τους «λόφους», με τη μεταφορά και εναπόθεσή τους σε δύο νέες εγκαταστάσεις, στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής, ενώ επιτρέπεται και η είσοδος των οχημάτων στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ). Παράλληλα, απρόσκοπτα συνεχίζεται η αποκομιδή προς τον Σταθμό Μεταφόρτωσης στο Σχιστό, όπως επίσης και στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης - Κομποστοποιήσης (ΕΜΑΚ).

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου