Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Οι σκέψεις μας ένα χρόνο μετά την πυρκαγιά.

 


Πέρασε ένας χρόνος από την καταστροφική, για τον οικισμό μας, φωτιά της 20ης Ιουλίου 2022. Ξεκίνησε στις 19 το απόγευμα, αλλά στην περιοχή μας μπήκε και έκαψε δέντρα, σπίτια και την ενοριακή εκκλησία του οικισμού τα ξημερώματα της 20ης Ιουλίου.


Λάβωσε όλους μας και τα σημάδια της είναι εμφανή ακόμα σε αρκετά σημεία της περιοχής. Στα σπίτια που είναι ακόμα καταστραμμένα, στην καμένη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που στέκει μόνο με τους εξωτερικούς τοίχους και την αγάπη των κατοίκων, στα βλέμματα όλων όταν κοιτούν τους κομμένους κορμούς των πανύψηλων πεύκων που αν και έστεκαν χρόνια περήφανα και πανέμορφα αγκαλιάζοντας με τη σκιά τους τις αναμνήσεις μας, δυστυχώς κάηκαν και κόπηκαν μετά. Στις ψυχές όλων μας που όσοι έχασαν περιουσίες βιώνουν ακόμα τη θλίψη της απώλειας και την αγωνία για το αύριο, ενώ και οι υπόλοιποι που δεν έπαθαν τόσο μεγάλες ζημιές νιώθουν από τη μια τη στενοχώρια για το συντοπίτη τους, τον γείτονα, τον φίλο τους, και από την άλλη νιώθουν μια εσωτερική ενοχή απέναντι σε όσους έπαθαν μεγαλύτερη από αυτούς ζημιά. Δεν μπορούν να χαρούν όπως παλιότερα, γιατί σε αυτή τη γειτονιά αγαπάει και νοιάζεται ο ένας για τον άλλον που χαίρεται με τη χαρά του και λυπάται με τη λύπη του!


Δεν μπορούν να χαρούν όπως παλιά, καθώς βλέπουν τον γείτονα ακόμα να ταλαιπωρείται, τη φύση ακόμα πληγωμένη και την περιοχή να προσπαθεί ακόμα να βρει ξανά το βήμα της προς την ελπίδα και την αισιοδοξία.


Δε θα ανεβάσουμε φωτογραφίες από την περιοχή μας όπως είναι ακόμα, γιατί θέλουμε και μεις να συνδράμουμε στο να επανέλθει στον οικισμό μας και στους κατοίκους, στους γείτονες, στους φίλους μας, στους ανθρώπους μας η αισιοδοξία και η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο που τόσο αγαπήσαμε και αγαπάμε!


Θεωρούμε ότι έχουμε αυτό το ηθικό χρέος ως προς τους μεγαλύτερους σε ηλικία κατοίκους της περιοχής που είδαν τον τόπο που αγάπησαν να έχει πληγωθεί, αλλά και στα νέα παιδιά που οφείλουμε να τα ενθαρρύνουμε με όποια μέσα διαθέτουμε να συνεχίσουν να ελπίζουν, να ονειρεύονται και να ζουν στην περιοχή της Νέας Παλλήνης και όχι μόνο σε αυτήν. Να είστε όλοι και όλες βέβαιοι ότι οι προσπάθειές μας θα έχουν γνώμονα αυτόν τον στόχο και αυτόν τον σκοπό!


Με σεβασμό,


Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου