Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Σχετικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών.




Αγαπητά μέλη - συντοπίτες - φίλοι,
σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησής μας σχετικά με τη δημοσίευση των δασικών χαρτών που αφορούν και στην περιοχή μας σας κοινοποιούμε και από εδώ την σχετικό δελτίο τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Σας υπενθυμίζουμε ότι θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση καθώς παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε για όλες τις εξελίξεις με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως κάνουμε κάθε φορά που υπάρχουν σημαντικά νέα για τον οικισμό μας.
Φιλικά
το ΔΣ του Συλλόγου
============================================
Δελτίο Τύπου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής:

Με τη µε αριθµ.οικ.3094/27-07-2018 (Α∆Α:6ΞΖΟΡ1Κ-Υ6Λ) απόφαση της ∆/νσης ∆ασών Ανατολικής Αττικής, αναρτήθηκαν στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας του φορέα ‘‘Ελληνικό Κτηµατολόγιο’’ (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoF1_Page.aspx), οι δασικοί χάρτες δήµων Αγ. Παρασκευής, Βριλησσίων, Ηρακλείου Αττικής και των δηµοτικών ενοτήτων: α) Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης δήµου Παλλήνης, β) Ν. Ψυχικού δήµου Φιλοθέης – Ψυχικού Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, σύµφωνα µε τις διατάξεις τού άρθρου14 του Ν. 3889/2010 (Φ.Ε.Κ. 182Α΄), όπως ισχύει.

Για τους αναρτηµένους δασικούς χάρτες µπορεί κάθε ενδιαφερόµενος να λαµβάνει γνώση στην ανωτέρω ιστοσελίδα του φορέα ‘‘Ελληνικό Κτηµατολόγιο’’, µέσω της οποίας, και µόνο, µπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις και αιτήσεις διόρθωσης προδήλων σφαλµάτων κατά τού περιεχοµένου αυτού. Η προθεσµία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά στις 10/08/2018 και λήγει στις 22/11/2018. Για τους κατοικούντες ή διαµένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσµία παρατείνεται κατά είκοσι (20) ηµέρες, δηλαδή λήγει στις 12/12/2018.

Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και µόνον στην αµφισβήτηση του χαρακτήρα ή της µορφής των εµφανιζόµενων στους δασικούς χάρτες εκτάσεων. Αιτήσεις διόρθωσης πρόδηλων σφαλµάτων αφορούν µόνο τα προβλεπόµενα στην παρ. Α της Υ.Α. 153394/919/12-04-2017 (Φ.Ε.Κ. 1366Β’), όπως ισχύει.

∆ικαίωµα υποβολής αντίρρησης και αίτηση διόρθωσης πρόδηλου σφάλµατος έχουν φυσικά και νοµικά πρόσωπα δηµοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό ∆ηµόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α., εφόσον επικαλούνται εµπράγµατα ή ενοχικά δικαιώµατα επί της αµφισβητούµενης δασικής, χορτολιβαδικής και βραχώδους ή πετρώδους έκτασης.

Ειδικά, κατά της παράληψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισµένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, αντίρρηση µπορεί να υποβάλλει κάθε φυσικό ή νοµικό πρόσωπο ή Ο.Τ.Α. ή περιβαλλοντική οργάνωση ή άλλα νοµικά πρόσωπα µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαµβάνεται η προστασία τού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα µε το εµβαδόν που αφορά η αντίρρηση. Για την υποβολή αιτήσεων διόρθωσης προδήλων σφαλµάτων δεν καταβάλλεται τέλος.

Γενικές πληροφορίες για το περιεχόµενο των αναρτηµένων δασικών χαρτών και τον τρόπο υποβολής των αντιρρήσεων παρέχονται στο Σηµείο Υποστήριξης της Ανάρτησης, που βρίσκεται στην έδρα του ∆ασαρχείου Πεντέλης, Κλεισθένους 403, Γέρακας, Τ.Κ. 15344, Τηλ. Επικοινωνίας: 210-6135010, Τηλεοµοιοτυπία: 210-6137920, E-mail: syadx-pentelis@attica.gr, τις εργάσιµες ηµέρες, από τις 07:00 π.µ. έως τις 15:00 µ.µ., καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου υποβολής αντιρρήσεων.

Επίσης, για λόγους ενηµέρωσης, ο σύνδεσµος για τους αναρτηµένους δασικούς χάρτες βρίσκεται στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (
www.ypeka.gr) και της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Αττικής (www.apdattikis.gov.gr).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου