Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ενημέρωση για το σχέδιο πόλεως.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σχέδιο πόλεως

Νέα Παλλήνη, Φεβρουάριος 2014

Αγαπητά Μέλη – Συντοπίτες – Φίλοι,

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε και από εδώ ότι ο φάκελος που αφορά και στην πολεοδομική ενότητα ΠΕ 13 “Νέα Παλλήνη” (μαζί με τις ΠΕ1 “Καραούζι”, ΠΕ8 “Παπαχωράφι”, ΠΕ9 “Μάριζα”) βρίσκεται από τις αρχές του Φεβρουαρίου στο Νομοθετικό Τμήμα του ΥΠΕΚΑ μετά τη θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Ακόμα και σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με αρμόδιο υπάλληλο του Υπουργείου μας ενημέρωσε πως δεν υπάρχει επί του παρόντος κάποια νεότερη εξέλιξη σε αυτό το θέμα, καθώς ο φάκελος είναι σε αναμονή υπουργικών πράξεων και για τις 4 πολεοδομικές ενότητες (Π.Ε.) από το ΥΠΕΚΑ.

Όπως θα θυμάστε η διαδικασία για την ολοκλήρωση αυτής της φάσης, μετά και τη θετική γνωμοδότηση από το ΣτΕ, είναι η ακόλουθη: Από το Νομοθετικό Tμήμα του ΥΠΕΚΑ θα ετοιμαστεί ο πάπυρος, τον οποίο θα υπογράψει ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στη συνέχεια ο φάκελος θα προωθηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για υπογραφή και τέλος θα σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ).

Για τα δασικά ζητήματα της περιοχής δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

Ο Σύλλογός μας παρακολουθεί στενά και παραμένει κοντά στην εξέλιξη του θέματος και θα σας ενημερώσει άμεσα για τα όποια νέα δεδομένα προκύψουν σχετικά με τα οικιστικά, καθώς και για τα δασικά ζητήματα της περιοχής μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου

ΝΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου