Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Σχετικά με Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2012 των ακινήτων της περιοχής μας.Ανακοίνωση

Νέα Παλλήνη, Ιανουάριος 2014
Αγαπητά Μέλη – Συντοπίτες,Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή και από εδώ σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2012 των ακινήτων της περιοχής μας.Το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. για το έτος 2012, όπως ξέρετε ερχόταν στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. το πρώτο εξάμηνο του 2013. Όπως, όμως, παρατηρήθηκε στη συντριπτική πλειονότητα των λογαριασμών Δ.Ε.Η. της περιοχής μας η 5η δόση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2012 δεν εμφανίστηκε ποτέ στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η., όπως έπρεπε. Όπως μας ενημέρωσε αρμόδια υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών αυτό οφείλεται σε λάθος του τοπικού γραφείου της Δ.Ε.Η., όπου υπαγόμαστε σαν περιοχή. Το ζήτημα όμως που προκύπτει είναι το ακόλουθο. Αυτή η 5η δόση, η οποία δεν πληρώθηκε, χωρίς υπαιτιότητα των καταναλωτών της περιοχής μας, εμφανίζεται πλέον ως βεβαιωθείσα ανείσπρακτη οφειλή των ιδιοκτητών των ακινήτων στις Δ.Ο.Υ. 

Αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής μας, οι οποίοι στο λογαριασμό της ΔΕΗ που εκδόθηκε στις αρχές του Ιουνίου 2013 δεν έχουν χρεωμένη την 5η δόση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2012, είναι είτε να μπουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr) και να ενημερωθούν για την ταυτότητα οφειλής σε σχέση με αυτήν την 5η δόση είτε να προσέλθουν, όπως μας είπε η υπάλληλος του Υπ.Οικ., στις Δ.Ο.Υ. για να πληροφορηθούν και να παραλάβουν εκτυπωμένη την ειδοποίηση οφειλής της ανείσπρακτης δόσης του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2012 (καθώς δεν ξέρουν τι μπορεί να γίνει με τις καθυστερήσεις των ΕΛ.ΤΑ.). Επισημαίνουμε, δε, ότι θα πρέπει είτε η είσοδος στον προσωπικό λογαριασμό στο taxisnet είτε η προσέλευση στις Δ.Ο.Υ. να γίνει από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου και όχι από αυτόν που έχει το συμβόλαιο της παροχής της Δ.Ε.Η. ή αυτόν που έχει κλειδάριθμο και κάνει τη φορολογική δήλωση στην περίπτωση των ζευγαριών, εάν είναι διαφορετικά πρόσωπα. 


Δηλαδή πχ αν σε ένα ζευγάρι κλειδάριθμο έχει μόνο ο σύζυγος και μέσω του λογαριασμού του στο taxisnet γίνονται οι φορολογικές δηλώσεις του ζευγαριού, ενώ ιδιοκτήτρια του ακινήτου είναι η σύζυγος που δεν έχει κλειδάριθμο δεν θα φανεί η οφειλή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2012 στο Α.Φ.Μ. του συζύγου. Θα πρέπει να μπει η σύζυγος-ιδιοκτήτρια του ακινήτου στον προσωπικό της λογαριασμό με τον προσωπικό της κλειδάριθμο (αν δεν έχει θα πρέπει να κάνει ηλεκτρονική αίτηση στο “Εγγραφή Νέου Χρήστη” στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr) και στη συνέχεια με εκτυπωμένη αυτήν την αίτηση να προσέλθει στις Δ.Ο.Υ. για να παραλάβει τον προσωπικό της κλειδάριθμο) και να ενημερωθεί για την ταυτότητα οφειλής ή να προσέλθει στις Δ.Ο.Υ. για να ενημερωθεί και να παραλάβει εκτυπωμένη την ταυτότητα οφειλής, λόγω της ανείσπρακτης αυτής 5ης δόσης του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2012.Η εκτυπωμένη ειδοποίηση οφειλής πληρώνεται μόνο σε Τράπεζες, Πιστωτικά Ιδρύματα και ΕΛ.ΤΑ. σύμφωνα με την ταυτότητα οφειλής. Υπενθυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της χωρίς πρόστιμο είναι η 31η Ιανουαρίου 2014.Πώς ενημερώνεστε για τις οφειλές σας στις Δ.Ο.Υ. μέσω της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Σ.:

Η συγκεκριμένη εφαρμογή βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr) και συγκεκριμένα στην επιλογή “Υπηρεσίες προς Πολίτες - Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου – Ειδοποιήσεις”.

Ή εναλλακτικά μπορείτε να ενημερώνεστε για τις οφειλές σας που πρέπει να πληρωθούν μέχρι τις 31.01.2014 μέσω του Taxisnet με τον ακόλουθο σύνδεσμο (https://www1.gsis.gr/taxisnet/info) - Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης

Ή απευθυνθείτε στο λογιστή σας, στην περίπτωση που συνεργάζεστε με κάποιον.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
ΝΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου