Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ενημέρωση για την περιοχή μας.

Tους προηγούμενους μήνες, όπως θα είδατε, ήρθε συνεργαζόμενο συνεργείο με το Δήμο και ενίσχυσε το δημοτικό ηλεκτροφωτισμό στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στα δύσκολα σημεία που είχαμε υποδείξει στον αντιδήμαρχο κ. Αβαρκιώτη στις συναντήσεις μας. Επίσης, επουλώθηκαν οι λακκούβες που είχαμε καταγράψει στο υπόμνημα που είχαμε παραδώσει στον αντιδήμαρχο. Τον ευχαριστούμε για την ανταπόκριση στα αιτήματά μας και αναμένουμε την στήριξη για την υλοποίηση και των υπολοίπων, όπως αυτά έχουν τεθεί σε όλες τις συναντήσεις μας.

Τις προηγούμενες ημέρες αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Παλλήνης κ. Ζούτσο και συζήτησαν στο διαθέσιμο χρόνο που υπήρχε τα ακόλουθα θέματα που αφορούν στον οικισμό μας:

Σχέδιο Πόλεως: Όπως ενημερωθήκαμε από το Δήμαρχο ο φάκελλος με τις Π.Ε. της Παλλήνης στις οποίες είναι και η περιοχή μας έχει επιστραφεί από το ΣτΕ και βρίσκεται ξανά στο μελετητή προκειμένου να ελεγχθούν κάποιες διαφορές που παρατηρήθηκαν στις αρτιότητες μικρών ιδιοκτησιών. Για τα δασικά και τα αναδασωτέα του οικισμού μας δεν υπάρχει καμία νεότερη εξέλιξη. (Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου γι αυτό το θέμα)

Παιδική Χαρά Νέας Παλλήνης: Συζητήσαμε το Δήμαρχο σχετικά με την ανακατασκευή της παιδικής μας χαράς (κάτι για το οποίο υπάρχει δημόσια δέσμευση τόσο του δημάρχου όσο και αντιδημάρχων και σε προηγούμενα Νεοπαλλήνεια, όσο και στις ΓΣ του Συλλόγου μας, όπως και στις συναντήσεις μας μαζί τους). Ενημερωθήκαμε ότι έχει ζητηθεί από τον ΕΛΟΤ να κάνει αυτοψία σε όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου προκειμένου να γίνει μια έκθεση με τις προτάσεις του φορέα για τις απαιτούμενες αλλαγές. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η μελέτη της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου (η οποία θα βασιστεί στις προτάσεις του ΕΛΟΤ) ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να γίνει εφικτή η λήψη βεβαίωσης καταλληλότητας από τον ΕΛΟΤ των ανακατασκευασμένων παιδικών χαρών του Δήμου.
Επίσης, όπως πληροφορηθήκαμε η αρμόδια υπάλληλος του Δήμου κάνει καταγραφή των ζημιών που έχουν σχέση με την ασφάλεια των παιδιών και πρέπει άμεσα να επιδιορθωθούν στις παιδικές χαρές. Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας ανέφεραν τα δυο πολύ βασικά προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια στη παιδική χαρά του οικισμού μας. Το ένα είναι η μια τσουλήθρα, όπου έχουν χαλάσει και λείπουν κάποια σκαλάκια και το άλλο είναι τα κάγκελα της εξωτερικής περίφραξης, τα οποία είχε τοποθετήσει ο Σύλλογος αντικαθιστώντας τα παλαιότερα που είχαν χαλάσει και είχε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την υποστήριξη τους, τα οποία όμως και πάλι χρειάζονται στήριξη για να μην πέσουν. Αναμένουμε τις ενέργειες του Δήμου για την άμεση επίλυση αυτών των προβλημάτων ασφαλείας, όπως μας υποσχέθηκαν σε αυτήν τη φάση. Σε διαφορετική περίπτωση θα παρέμβει ο Σύλλογος να διορθώσει με ιδία δαπάνη τα ζητήματα αυτά σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών που παίζουν στην παιδική χαρά του οικισμού μας.

Νεοπαλλήνεια: Συζητήθηκε το θέμα υποστήριξης των εκδηλώσεων από το Δήμο Παλλήνης. Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι ο Δήμος Παλλήνης δεν θα ενισχύσει οικονομικά την εκδήλωση και ούτε προτίθεται να ενοικιάσει ή να αγοράσει νέα τραπεζοκαθίσματα προκειμένου να αντικαταστήσει όσα έχουν σπάσει ή χαθεί. Μπορεί μόνο να μας διατεθεί ό,τι έχει αυτή τη στιγμή ο Δήμος. Έχει ήδη κατατεθεί σχετική επιστολή προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Αβαρκιώτη, ο οποίος μας έχει διαβεβαιώσει σε όλες τις συναντήσεις μας μαζί του πως θα μας διαθέσει ό,τι έχει ο Δήμος

Οδοποιία: Όπως ενημερωθήκαμε από το φθινόπωρο θα ξεκινήσει μελέτη για αποκατάσταση των οδοστρωμάτων και κατά τη συνάντηση με το Δήμαρχο υπήρξαν οι διαβεβαιώσεις ότι θα είναι και δρόμοι του οικισμού μας μέσα στους προτεινόμενους δρόμους της μελέτης.

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι στις 22 Ιουλίου στις 7.30 μμ στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης που βρίσκεται στο Πανόραμα θα γίνει η Δημόσια Διαβούλευση που αφορά και όλους τους κατοίκους της Νέας Παλλήνης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου:
Δευτέρα 22/7/2013
6ο Δημοτικό Παλλήνης, στις 7:30 μ.μ., (Ερατούς και Ολυμπίας, Πανόραμα)
Αφορά τις περιοχές: Πανόραμα, Μάριζα, Νέα Παλλήνη, Παπαχωράφι, Βακαλόπουλο

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στην προσπάθεια αυτή. Επίσης, σας προτρέπουμε να μας ενημερώσετε για τα θέματα που κρίνετε ότι πρέπει να κατατεθούν σε αυτή τη δημόσια συζήτηση σχετικά με την περιοχή μας. Το Δ.Σ. έχει ήδη συγκεντρώσει και ομαδοποιήσει τα ζητήματα που έχουμε ως οικισμός προκειμένου να τα παρουσιάσει στη δημόσια διαβούλευση, όπως έχουμε κάνει και κατ' επανάληψη σε όλες τις συναντήσεις που είχαμε με τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής.

Στην περίπτωση που κάτι έχει διαφύγει της προσοχής μας σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να το προωθήσουμε στα αρμόδια όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου