Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Πρόληψη πυρκαγιών - Αποψίλωση 2013


ΑνακοίνωσηΝέα Παλλήνη, Ιούνιος 2013


Αγαπητά Μέλη – Συντοπίτες - Φίλοι,

Στα πλαίσια και της φετινής αντιπυρικής περιόδου και των ενεργειών που αφορούν την πρόληψη των πυρκαγιών συγκαταλέγεται και η υποχρέωση των πολιτών για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους από ξερά χόρτα και απορρίμματα που μπορούν να αποτελέσουν αιτία ανάφλεξης. Με αφορμή την έναρξη της θερινής περιόδου, λοιπόν, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μεριμνήσετε για την περιοδική καθαριότητα και την αποψίλωση (κοπή των χόρτων) στα οικόπεδά σας.

Οι ημέρες που θα διανύσουμε μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού είναι οι πιο επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιών και απαιτείται η προσοχή όλων μας, για να μην αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις. Οι προβλέψεις των ειδικών κάνουν λόγο για μια από τις θερμότερες θερινές περιόδους των τελευταίων ετών με κύριο χαρακτηριστικό τους παρατεταμένους καύσωνες, οπότε πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε στη μείωση ή στην εξάλειψη των κινδύνων που προκαλούν τις πυρκαγιές που είναι και ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής τους. Η αποψίλωση και ο καθαρισμός των οικοπέδων είναι η απλή κι εύκολη λύση για την αποφυγή κινδύνου εξάπλωσης πυρκαγιών, η οποία πλέον επιβάλλεται και από το νόμο. Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων οφείλουν να καθαρίζουν την ιδιοκτησία τους από τα ξερά χόρτα, φυτά και τα απορρίμματα που τυχόν συσσωρεύονται και μπορούν να αποτελέσουν αιτία ανάφλεξης. Ο καθαρισμός είναι θέμα τόσο αισθητικής, όσο και ασφάλειας. Προστατεύοντας αποτελεσματικά το περιβάλλον της περιοχής μας, προστατεύουμε το μέλλον των παιδιών μας! Προστατεύουμε την ίδια μας τη ζωή!

 Παρακαλείσθε όπως αν παρατηρήσετε κάποιο ύποπτο όχημα ή άτομο ή αν αντιληφθείτε κάποια εστία πυρκαγιάς, να ενημερώσετε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199 (χωρίς χρέωση) από σταθερό, κινητό ή καρτοτηλέφωνο (χωρίς χρήση τηλεκάρτας) και δώστε σαφείς πληροφορίες για το ακριβές σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται, προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς, μην κλείσετε το τηλέφωνο προτού δώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Προσπαθήστε να σβήσετε τη φωτιά χρησιμοποιώντας νερό, χώμα, άμμο, ένα κομμάτι κλαδί ή φορητούς πυροσβεστήρες. Όταν το κινητό τηλέφωνο έχει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» καλέστε στο 112.

Σχετικά με την κοπή χόρτων στις κεντρικές οδούς και τους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής μας αυτήν την περίοδο περιμένουμε την παρέμβαση και συμμετοχή του Δήμου, ύστερα τόσο από την τακτική επικοινωνία που έχουμε, όσο και τις συναντήσεις μας με τον κ. Αβαρκιώτη ~ αρμόδιο αντιδήμαρχο. Αναμένουμε την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, όπως κάθε χρόνο και στη συνέχεια ο Σύλλογος θα προβεί με ιδία δαπάνη στην κοπή των χόρτων στις υπόλοιπες οδούς, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και στα λοιπά έργα εξωραϊσμού της περιοχής μας.

Θα σας παρακαλούσαμε να συνεχίσετε την ενημέρωσή σας από τους γνωστούς σε όλους σας τρόπους (πίνακες ανακοινώσεων του Συλλόγου μας, site, facebook και twitter).


Με φιλικούς χαιρετισμούς,
το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
ΝΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗ”


Η ανακοίνωση Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου