Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

44 χρόνια Σύλλογος ΝΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗ!

 


44 χρόνια πέρασαν από την 21η Ιανουαρίου του 1979 οπότε και ιδρύθηκε ο Σύλλογός μας. Ιδρύθηκε από τις ανησυχίες για τον οικισμό των τότε πρώτων κατοίκων της περιοχής μα πάνω από όλα από την αγάπη τους για τον τόπο τους και τη διάθεση για προσφορά στα κοινά. Για λύσεις στα κοινά προβλήματα του οικισμού, για προτάσεις και αφορμές για κοινές συγκεντρώσεις που μετά έγιναν εκδηλώσεις, για κοινούς αγώνες για την περιοχή, για δημιουργία κοινών αναμνήσεων μα κυρίως για το αμέριστο και άδολο ενδιαφέρον του ενός για τον άλλον, για τον γείτονα, για τον «αδερφό».

Αυτές οι αξίες διαχρονικά καθορίζουν την πορεία όλων μας που έχουμε ασχοληθεί και ασχολούμαστε με τον Σύλλογό μας. Αυτό το «μας» που είναι κοινό για τους φίλους, τα μέλη και τους κατοίκους της περιοχής είναι αυτό που μας ένωσε και μας ενώνει όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία που τόσο δοκιμάστηκαν οι σχέσεις όλων μας και η ανθρώπινη φύση μας με την πανδημία, οι αντοχές μας με την πρόσφατη φωτιά και γενικά τα όποια προβλήματα του καθενός και όλων μαζί.

Αυτές τις ίδιες αξίες προσπαθούμε καθημερινά να υπερασπιζόμαστε όλοι μας στο ΔΣ με ουσιαστικές παρεμβάσεις και κινήσεις για την περιοχή και κάποιες φορές όχι μόνο γι αυτή, με ενδιαφέρον και επαγρύπνηση για καθετί που συμβαίνει και αφορά όλους μας, καθώς οι τοποθετήσεις μας και η εγρήγορσή μας παραμένουν  σε ύψιστο βαθμό όπως τόσα χρόνια. Γιατί η αγάπη για τον τόπο μας που μας εμφύσησε εκείνο το πρώτο καταστατικό είναι πάνω από όποιους περιορισμούς, δοκιμασίες και ταλαιπωρίες. Είναι αυτή που μας οδηγεί διαρκώς για να παραδώσουμε έναν καλύτερο τόπο στις νεότερες γενιές, βάζοντας και μεις όπως και τόσοι άλλοι στο παρελθόν το λιθαράκι μας στην ιστορία του Συλλόγου μας, του Εξωραϊστικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου «ΝΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗ» και στις προσπάθειες όλων για έναν καλύτερο τόπο.

Κλείνουμε αυτή την ανοιχτή επιστολή προς όλους σας παραφράζοντας τα λόγια του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη… Το πρώτο χρέος μας, εκτελώντας τη θητεία μας στον τόπο, είναι να νιώσουμε μέσα μας όλους τους πρωτεργάτες του Συλλόγου. Το δεύτερο, να φωτίσουμε την ορμή τους και να συνεχίσουμε το έργο τους. Το τρίτο μας χρέος, είναι να παραδώσουμε στα παιδιά μας τη μεγάλη εντολή να μας ξεπεράσουν! Και σας δίνουμε τον λόγο μας και από αυτό το βήμα ότι τα τηρούμε και θα τα τηρούμε στο ακέραιο!

Χρόνια πολλά στον Σύλλογό μας!

Χρόνια πολλά σε όλους μας!

Χρόνια δημιουργικά και ωφέλιμα για όλους και όλες!

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου