Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Επιδότηση ενοικίου πυρόπληκτων.


Ενημερώνουμε τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας ότι, εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ, ΦΕΚ 4773Β 12/9/2022) βάσει της οποίας δικαιούνται επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης, εφόσον δεν διαθέτουν άλλη οικία εντός του Δήμου Παλλήνης, για την κάλυψη των προσωρινών αναγκών διαμονής τους.

Η επιδότηση χορηγείται ανά τρίμηνο, έχει ισχύ για 2 χρόνια και κυμαίνεται από 350 ευρώ, για μεμονωμένα άτομα έως 500 ευρώ για οικογένειες άνω των 4 ατόμων.

Οι δικαιούχοι έχουν προθεσμία τριών μηνών από την ημερομηνία έκδοσης του σχετικού ΦΕΚ (12/9/2022), για να υποβάλλουν αίτηση συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στον Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Ανατολικής Αττικής (Τ.Α.Ε.Φ.Κ. –Α.Α.), του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στη διεύθυνση: 24ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος, διασταύρωση Ραφήνας, τηλ.: 2294440030.

Αναμένεται η διαδικασία να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικώς και μέσω του www.arogi.gov.gr  όπως συνέβη και σε προηγούμενες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. 

Προς διευκόλυνση των πολιτών, τα ΦΕΚ και η λίστα των δικαιολογητικών είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Παλλήνης, www.pallini.gr, στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Φειδιππίδου 25 Α Παλλήνη και στο Δημαρχείο Παλλήνης, Ιθάκης 12 Γέρακας.

Επισημαίνουμε ότι σήμερα, οι πυρόπληκτοι που δεν διαθέτουν άλλη οικεία για τη διαμονή τους, στεγάζονται προσωρινά με ευθύνη του Δήμου Παλλήνης σε ξενοδοχεία και άλλες δομές φιλοξενίας.

 

Από Δελτίο Τύπου Δήμου ΠαλλήνηςΓια την πληρέστερη και άμεση ενημέρωσή σας ακολουθήστε το παρακάτω link


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου