Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Σχετικά με τη διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αχαΐας κοντά στην παιδική χαρά.

 

Αγαπητά μέλη - συντοπίτες - φίλοι,

Όπως θα έχετε διαπιστώσει εδώ και μέρες έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αχαΐας κοντά στην παιδική χαρά του οικισμού μας, ενώ τα έργα για την αποχέτευση είναι σε άλλες οδούς της περιοχής. Αιτία είναι τα αρχαία ευρήματα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των τομών από το συνεργαζόμενο συνεργείο με την ΕΥΔΑΠ στην περιοχή μας και γι αυτό το λόγο έχει προέλθει κλιμάκιο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας προκειμένου να τα καταγράψει και να τα αξιολογήσει. Αυτή η εξέλιξη δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την ομαλή πρόσβαση σε δρόμους του οικισμού μας όμως έχει κριθεί αναγκαία από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Αρχαιολογική Υπηρεσία μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειές τους.

Όπως θα θυμάστε ανάλογα ευρήματα είχαν βρεθεί σε διάφορα σημεία του οικισμού μας και κατά τις εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ το 2013 οπότε και είχαν διακοπεί τότε προσωρινά τα έργα.

Επιθυμία όλων μας στο ΔΣ είναι όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή και σε συνδυασμό με τα προηγούμενα ευρήματα η πραγματοποίηση μιας ημερίδας σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα της αρχαιολογικής υπηρεσίας για την ενημέρωση από τους υπεύθυνους όλων των κατοίκων και φίλων του οικισμού μας για τα ευρήματα αυτά.

Θα παρακολουθούμε το θέμα στενά και θα σας ενημερώσουμε για όποια νεότερη εξέλιξη.


Φιλικά

Το Δ.Σ. του Συλλόγου "ΝΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου