Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Νεότερη ενημέρωση για τον οικισμό.




 


Αγαπητοί συντοπίτες,

Όπως θα είδατε τις προηγούμενες μέρες πέρασε ο εκσκαφέας του Δήμου και καθάρισε την πλειονότητα των δρόμων του οικισμού τόσο στο πάνω μέρος του όσο και στο κάτω δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε σημεία που μένουν συνάνθρωποι μας με προβλήματα υγείας.

Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε και μεις να βοηθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε για την απρόσκοπτη κίνηση και δυνατότητα μεταφοράς των συντοπιτών μας ιδιαίτερα όσων έχουν θέματα με την υγεία τους.

Ευχαριστούμε και όσους γείτονες βοήθησαν ο ένας τον άλλον. Ήταν συγκινητική η αλληλεγγύη του ενός προς τον άλλον με κάθε πρόσφορο τρόπο.


Έχουμε ομαδοποιήσει και κοινοποιήσει τα ως τώρα γνωστά προβλήματα του οικισμού σε πυροσβεστική, Δήμο, ΔΕΔΔΗΕ και παρόχους τηλεφωνίας εγγράφως ή/και τηλεφωνικά. Ήδη η πυροσβεστική έχει κόψει και απομακρύνει κλαδιά ή δέντρα που είχαν κλείσει δρόμους και η ΔΕΔΔΗΕ με τα συνεργεία της έχει απομακρύνει άλλα κλαδιά που κρέμονταν σε καλώδια του δικτύου της, ενώ κάποιοι πάροχοι τηλεφωνίας ήδη επιλήφθηκαν των θεμάτων που είχαν κοινοποιηθεί.

 

Συνεχίζουμε την καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν στον οικισμό μας. Σας παρακαλούμε να μας ενημερώνετε για ο,τι νεότερο έχει προκύψει για να τα προωθούμε ομαδικά στους αρμόδιους φορείς.


Εφιστούμε την προσοχή σε όλους ,επειδή ήδη βρέχει από το μεσημέρι, να ακολουθήσουμε τη σύσταση της ΓΓΠΠ: «Ειδικά για την Αττική, αλλά και όλες τις περιοχές όπου τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν ισχυρές χιονοπτώσεις και παραμένουν σημαντικές συγκεντρώσεις χιονιού, καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.»

Ας είμαστε όλοι μας ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούμε πιστά τις βασικές οδηγίες σε περίπτωση πλημμύρας:

– Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.
– Μη διασχίζετε χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, τόσο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του φαινομένου αλλά και για αρκετές ώρες μετά. Σε περίπτωση πλημμύρας ακολουθείτε πιστά τις υποδείξεις των οδικών σημάνσεων και εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν έχει ακινητοποιηθεί από το νερό, καθώς ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

– Μην πλησιάζετε σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων καθώς εγκυμονούν κίνδυνοι από σπασμένα οδοστρώματα, περιοχές με επικίνδυνη κλίση, λασπορροές κλπ.

– Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.

– Αν βρεθείτε μπροστά σε δρόμο που έχει πλημμυρίσει σταματήστε και αλλάξτε κατεύθυνση.

– Αν πρέπει οπωσδήποτε να βαδίσετε ή να οδηγήσετε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει προσπαθήστε να βρείτε σταθερό έδαφος και αποφύγετε νερά που ρέουν.

– Ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.


Θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι αυτά που απαιτούνται από όλους μας είναι ψυχραιμία, λήψη μέτρων αυτοπροστασίας, όπως περιγράφονται παραπάνω, προσοχή και εγρήγορση καθώς και συντονισμένες ενέργειες όπου επιτρέπονται και πάντα υπό την καθοδήγηση της πυροσβεστικής ή των λοιπών υπευθύνων για να καταφέρουμε να αποτρέψουμε μεγαλύτερους κινδύνους. Όλοι μας ξέρουμε σε ποια σημεία συγκεντρώνονται νερά από τα ρέματα που διασχίζουν την περιοχή μας. Ας φροντίσουμε να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας ιδιαίτερα από πιθανά «δύσκολα» σημεία ή και γενικά τις μετακινήσεις μας. Και ο Σύλλογός μας όπως και το ΔΣ θα είναι κοντά στους κατοίκους της περιοχής με όποια μέσα έχουμε. Γιατί η γειτονιά είμαστε όλοι εμείς. Όλοι μαζί!

 

Μαζί θα τα καταφέρουμε!

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

“ΝΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗ”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου