Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Ανακοίνωση Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παλλήνης - Σχέδιο απομάκρυνσης κατοίκων από περιοχές που γειτνιάζουν με το Πεντελικό Όρος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


Αγαπητά μέλη - συντοπίτες - φίλοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και από εδώ για την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παλλήνης σχετικά με το σχέδιο απομάκρυνσης κατοίκων από περιοχές που γειτνιάζουν με το Πεντελικό Όρος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

Ø  Από την περιοχή Δέση της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα ο χώρος συγκέντρωσης είναι το 1ο κλειστό γυμναστήριο επί της οδού Γέρακα, διά μέσου των οδών: α)Πεντέλης - Πίνδου- Αγ. Νεκταρίου –Γέρακα , β) Κλεισθένους - Ησιόδου - Αγ. Νεκταρίου –Γέρακα.

Ø  Από την περιοχή της Κοινοτικής Ενότητας Ανθούσας ο χώρος συγκέντρωσης είναι το κλειστό γυμναστήριο Λ. Μαραθώνος & το Γήπεδο ποδοσφαίρου Παλλήνης (Γ. Δέδες) επί της Λ. Ανθούσας και Λ. Μαραθώνος , διά μέσου των οδών: Λ. Ανθούσας – Σύρου – Ντραφίου- Λ. Ανθούσας.

Ø  Από την περιοχή Αγ. Αθανάσιου της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης ο χώρος συγκέντρωσης είναι το κλειστό γυμναστήριο Λ. Μαραθώνος & το Γήπεδο ποδοσφαίρου Παλλήνης (Γ. Δέδες)  επί της Λ. Ανθούσας και Λ. Μαραθώνος , διά μέσου των οδών: Αγ. Αθανασίου – Πεντέλης.

Ø  Από την περιοχή Λόφου Παλλήνης της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης ο χώρος συγκέντρωσης είναι το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης & 1ο Γ.Ε.Λ. Παλλήνης επί της Λ. Μαραθώνος , διά μέσου των οδών: Σαλαμίνος- Παλλάδος Αθηνάς- Λ. Μαραθώνος.

Ø  Από την περιοχή Παπαχωράφι της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης ο χώρος συγκέντρωσης είναι 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης & 1ο Γ.Ε.Λ. Παλλήνης επί της Λ. Μαραθώνος , διά μέσου των οδών: α) Ελαιώνων –Ανθέων –Δωδώνης – Λ. Μαραθώνος , β) Ελαιώνων- Αθηνάς– Λ. Μαραθώνος.

Ø  Από την περιοχή Μάριζα της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης ο χώρος συγκέντρωσης είναι το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης & 1ο Γ.Ε.Λ. Παλλήνης επί της Λ. Μαραθώνος , διά μέσου των οδών: α) Ελαιώνων –Δωδώνης – Λ. Μαραθώνος , β) Ελαιώνων- Αργιθέας - Ελπίδος Πουλή - Λ. Μαραθώνος.

Ø  Από την περιοχή Πουλή της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης ο χώρος συγκέντρωσης είναι το 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης επί της Μύρωνος, διά μέσου των οδών: Νέας Παλλήνης (Καλαβρύτων) προς Αχαΐας και Ελπίδος Πουλή & Λ. Μαραθώνος.

 

Ø  Από την περιοχή Νέα Παλλήνη της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης ο χώρος συγκέντρωσης είναι το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης & 1ο Γ.Ε.Λ. Παλλήνης επί της Λ. Μαραθώνος , διά μέσου των οδών: Νέας Παλλήνης (Καλαβρύτων) – Αχαΐας - Λ. Μαραθώνος.

Ø Από την περιοχή Πανόραμα της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης ο χώρος συγκέντρωσης είναι προσωρινά ο ελεύθερος αύλειος χώρος (Πάρκινγκ) του ALEX – PAK ( ΑΛΕΞ- ΠΑΚ), διά μέσου των οδών: Κύπρου – Θεσσαλονίκης κατόπιν οι πολίτες θα μεταφερθούν με πούλμαν του Δήμου Παλλήνης στο 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης επί της Μύρωνος.

Ø Από την περιοχή Κάντζας της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης ο χώρος συγκέντρωσης είναι το 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης & 2ο Γ.Ε.Λ Παλλήνης επί της Λεονταρίου , διά μέσου των οδών: Αιόλου- Αφανών Ηρώων και από την οδό Αριστείδου- Απόλλωνος προς Λεονταρίου ή εναλλακτικά προς Προαστιακό Κάντζας.

Οι χώροι που έχουν επιλεγεί για να συγκεντρωθούν οι πολίτες εξασφαλίζουν εκ των προτέρων όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας και αποκλείουν το ενδεχόμενο της ανάγκης για εκ νέου απομάκρυνσης τους από το χώρο η τους χώρους αυτούς.

Ο Δήμος Παλλήνης για την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση – μεταφορά των πολιτών από και προς τους χώρους συγκέντρωσης θα διαθέσει τα κάτωθι οχήματα.

Α. Ένα (1) πούλμαν πενήντα (50) θέσεων.

Β. Δύο (2) πούλμαν δεκαεννέα (19) θέσεων.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των αρμόδιων υπαλλήλων και να διατηρούν τη ψυχραιμία τους.

 

 

Παρακαλούμε για την προσοχή όλων σας! 

Είμαστε και εμείς ως ΔΣ σε επιφυλακή σε μέρες με υψηλή επικινδυνότητα. Όμως χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας. Προσέχουμε για να συνεχίζουμε να έχουμε το πράσινο στον τόπο μας και τη ζωή μας!

Κλείνοντας αυτήν την ενημέρωση θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τις Γενικές Οδηγίες Πρόληψης και Αντιμετώπισης Κινδύνου Πυρκαγιάς που μας είχε αποστείλει ο πρώην Διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αντιπύραρχος Ι. Καρακώστας

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου