Τρίτη 16 Μαΐου 2017

28 Μαΐου βραβεύονται τα σχολεία του Δήμου μας που συμμετείχαν στην ανακύκλωση!


Από το Δελτίο Τύπου του Δήμου Παλλήνης:

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση στην εκδήλωση βράβευσης μαθητών στο διαγωνισμό Follow Green Action



Στις 28 Μαΐου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα θα βραβευτούν όλα μας τα σχολεία για την συμμετοχή τους στους δύο παράλληλους μαθητικούς διαγωνισμούς για την ανακύκλωση:


  • τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης στα 15 Δημοτικά Σχολεία, με τη συμμετοχή 3.900 παιδιών και 200 εκπαιδευτικών, όπου τα σχολεία συλλέγουν πόντους από την ανακύκλωση πέντε υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαια, μπαταρίες) στο σχολείο ενώ επίσης δέχθηκαν δωρεές πόντων μέσω της πλατφόρμας http://www.followgreen.gr/pallini/school

  • τον καινοτόμο Περιβαλλοντικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Follow Green Actio, με τη συμμετοχή 39 ομάδων παιδιών από 13 Γυμνάσια & Λύκεια, όπου πραγματοποιείται ψηφοφορία του κοινού μέσω της πλατφόρμας www.followgreen.gr/pallini, για το καλύτερο προσχέδιο κάδου που έχουν ζωγραφίσει μέσα στα σχολεία τους, και παράλληλα εκτελείται εφαρμογή των σχεδίων επί κάδων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι μαθητές, με τη καθοδήγηση νέων καλλιτεχνών αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών σε συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους ανέπτυξαν ζωγραφικά προσχέδια κάδων με θέμα την ανακύκλωση. Τις επόμενες εβδομάδες κάδοι του δήμου θα ζωγραφιστούν από τους μαθητές προκειμένου να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία του Δήμου και να δοθούν προς χρήση στο κοινό. Με τον τρόπο αυτό η σχολική κοινότητα δραστηριοποιείται για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ενώ παράλληλα συμμετέχει στην προσπάθειά μας να ομορφύνουμε την πόλη μας!


Όλα τα προσχέδια των μαθητών έχουν αναρτηθεί ανώνυμα στη Δημοτική Πλατφόρμα Ανακύκλωσης . Οι επισκέπτες και τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας μπορούν να ψηφίσουν το αγαπημένο τους προσχέδιο εδώ. Τα εγγεγραμμένα μέλη της πλατφόρμας - κάτοικοι του Δήμου Παλλήνης θα λαμβάνουν 50 πόντους επιβράβευσης για τη στήριξη της προσπάθειας των μαθητών, ενώ οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν και αυτοί να ψηφίσουν το προσχέδιο της αρέσκειας τους, δίνοντας 1 πόντο προτίμησης.
Η ψηφοφορία θα είναι ανοικτή έως την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 και o καθένας μπορεί να ψηφίσει μόνο μία φορά για 1 εκ των 39 προσχεδίων.

Στις 28 Μαΐου 2017 και ώρα 10.30 έως 13.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα θα γίνουν οι βραβεύσεις όλων των συμμετεχόντων,μαθητών και σχολικών μονάδων, με δώρα εξοπλισμού των σχολείων μας!

Παραλληλα, στον υπαίθριο χώρο οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα:

  • να δουν από κοντά τις καλλιτεχνικές δημιουργίες-βαμμένους κάδους των μαθητών,
  • να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ» της Ανακύκλωσης και
  • να παρακολουθήσουν βιωματικά και συμμετέχοντας τη συναυλία Jazz με ανακυκλώσιμα υλικά από το μουσικό σχήμα Voyage Jazz Group του Αλέξανδρου Χρηστίδη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου