Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ενημέρωση για θέματα της περιοχής μας

Στις 26 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο κ. Αβαρκιώτη Φώτη στον οποίο θέσαμε όλα τα τρέχοντα ζητήματα του οικισμού μας και παραδώσαμε υπόμνημα με όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις από πλευράς του Δήμου για την περιοχή μας.
Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, καθώς υπάρχει τακτική επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο για όλα τα θέματα που απασχολούν τον οικισμό. Συζητήθηκαν κυρίως θέματα:

  • Εξωραϊσμού, όπως το θέμα προτυποποίησης της παιδικής χαράς του οικισμού μας, έργο για το οποίο ο Δήμαρχος Παλλήνης έχει δεσμευθεί πως θα υλοποιηθεί και σε προηγούμενες Γ.Σ. του Συλλόγου μας  και στα Νεοπαλλήνεια προηγουμένων ετών
  • Του ταλαιπωρημένου και παλιού δικτύου ύδρευσης του οικισμού μας,καθώς και της τοποθέτησης πυροσβεστικών κρουνών στην περιοχή μας στα σημεία που έχουν υποδειχθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά την επικοινωνία (από το 2011) και αλληλογραφία (από το καλοκαίρι του 2012) μας μαζί τους (τα προτεινόμενα και αναγκαία σημεία τοποθέτησης πυροσβεστικών κρουνών κατά την Π.Υ. είναι: Νομαρχία, Αlex Pak, Παιδική Χαρά Νέας Παλλήνης και στην οδό Μπαρμπαγιάννη - κοντά στον "Μικρό Αντώνη") .
  • Οδοποιίας και συγκεκριμένα για τις λακκούβες και τις φθορές του οδοστρώματος στην περιοχή μας καταθέσαμε ξεχωριστό υπόμνημα και χάρτη με σημειωμένα τα προβληματικά σημεία και αναμένουμε την επιδιόρθωση αυτών από το αρμόδιο συνεργείο του Δήμου. Για τα υπόλοιπα θέματα οδοποιίας (ασφαλτόστρωση οδών και τμημάτων οδών της περιοχής μας, σύνδεση οικισμού μας με το Ντράφι κ.α.) συμφωνήθηκε να υπάρξει μετά το Πάσχα μια νέα συνάντηση με τον αντιδήμαρχο στον οικισμό μας προκείμενου να του δείξουμε επί τόπου τα προτεινόμενα σημεία αναγκαίας παρέμβασης.
  • Επέκτασης και ιδίως ενίσχυσης του δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού, καθώς σε ορισμένα σημεία ο δημοτικός φωτισμός δεν επαρκεί.
  • Καθαριότητας (πλύσιμο κάδων και αντικατάσταση παλαιών) και ανακύκλωσης για παροχή περισσότερων κάδων ανακύκλωσης στην περιοχή μας.
  • Λοιπά θέματα εξωραϊσμού και πράσινου, όπως η συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων της περιοχής μας και θέματα αποψίλωσης. Θα έχετε παρατηρήσει ότι πραγματοποιήθηκε και η πρώτη φάση αποψίλωσης κάποιων κεντρικών οδών του οικισμού (από όπου θα τελεστεί η περιφορά του Επιταφίου) από το συνεργαζόμενο συνεργείο με το Δήμο και αναμένουμε τη δεύτερη φάση εν όψει καλοκαιρινής περιόδου, όταν θα ολοκληρωθεί και ο σχετικός διαγωνισμός. Ως Σύλλογος θα αναμένουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τον Δήμο και στη συνέχεια θα παρέμβουμε, όπως και στο παρελθόν, όπου χρειαστεί. Τέλος, συζητήθηκαν και θέματα ονομαδοτοσίας οδών που έχουν διπλά και τριπλά ονόματα.
  • Αθλητικών υποδομών, όπως η συντήρηση του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ που βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου
  • Άλλα θέματα, όπως η ασφάλεια των πεζών με τα άναρχα παρκαρισμένα αυτοκίνητα των επισκεπτών της Νομαρχίας στην Λεωφόρο Μαραθώνος και στην οδό Αχαΐας.
Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα των "ΝΕΟΠΑΛΛΗΝΕΙΩΝ" 2013 και της υποστήριξής τους από το Δήμο. Τα “ΝΕΟΠΑΛΛΗΝΕΙΑ 2013” θα πραγματοποιηθούν, όπως κάθε χρόνο εδώ και 34 συνεχόμενα έτη, πάντα κοντά στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και πιο συγκεκριμένα φέτος στο χρονικό διάστημα 5 – 6 - 7 Σεπτεμβρίου 2013.

Τέλος, συζητήθηκε για ακόμα μια φορά το θέμα των έργων της ΔΕΔΔΗΕ στον οικισμό μας, τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα από τον Οκτώβριο του 2012 και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή μας εξαιτίας αυτής της υπερβολικής καθυστέρησης στην παράδοση του έργου.

Στην περίπτωση που κάτι έχει διαφύγει της προσοχής μας σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να το προωθήσουμε στα αρμόδια όργανα.

Αναλυτικά τα υπομνήματα που παραδόθηκαν στον αντιδήμαρχο κ. Αβαρκιώτη με τα ζητήματα του οικισμού είναι εδώ:



Και εδώ ο συνημμένος χάρτης του οικισμού της Νέας Παλλήνης με σημειωμένα τα σημεία που απαιτείται επιδιόρθωση των λάκκων του οδοστρώματος



Με φιλικούς χαιρετισμούς,

το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου

"ΝΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου